Konopný olej BIO
Popis
BIO konopný olej
prémiovej kvality sa získava za studena lisovaných konopných semiačok. Je považovaný za najvhodnejší rastlinný olej, a v častokrát predčí aj olivový olej. Jedná sa o produkt ekologického poľnohospodárstva CZ-BIO-002.
Tento olej získal od návštevníkov festivalu konope (Cannafest 2016) cenu Najlepší konopný olej.
Prednosti konopného oleja lisovaného za studena
Hlavnou prednosťou konopného oleja je vyvážený pomer nenasýtených mastných kyselín omega 3 a 6, obsah fytosterolov a chlorofylu.
Obsiahnutá kyselina gama-linolenová - GLA (1 až 4%), je 100% biologicky využiteľná a pôsobí vzájomne podporne spolu s EPA a DHA v rybom tuku. Konopný olej patrí najvhodnejší doplnkový zdroj omega-3 rastlinného pôvodu. Látky, vitamíny a minerály obsiahnuté v oleji pomáhajú udržovať zdravú kožu, hladinu cholesterolu a glukózy v krvi, harmonizuje telesné procesy, a tím podporuje prirodzenú obrany schopnosť.
Konopný olej má jemnú orieškovú chuť i vôňu.
Skladovanie a trvanlivosť:
Konopný olej skladujeme v chlade a tme, teplota max. 16 ° C.
Po otvorení 3-5 mesiacov možno užívať vnútorne. Potom je vhodný pre vonkajšie použitie. Fľašu starostlivo uzatvárajte.
Použitie v kuchyni:
Konopný olej nie je vhodný na smaženie, hodí sa prevažne do studenej kuchyne. Je vhodný i pre tehotné a kojacie ženy, vegánov a pre bezlepkovú diétu. Konopný olej je výborný v studenej kuchyni - na šaláty, cestoviny, či len tak na chleba.
Ostatné použitie:
Vnútorne - jedna kávová lyžička denne, buď v jedle alebo pri alebo po jedle. Deti 2 až 3 kvapky užívať do jogurtov. Pri zápchach 1x denne nalačno 1 kávovú lyžičku. Po chemoterapii 1 polievkovú lyžičku denne. Konopný olej ďalej môžeme užívať vonkajšie – na kožné či pohybové problémy - maže sa priamo na postihnuté miesta.
Olej | konopný |
Použitie | glukóza krvi, cholesterol, posilnenie obranyshopnosti |
Energia | 3700 kJ |
Tuky | 100 g |
Z toho nasýtené mastné kyseliny | 11 g |
Z toho nenasýtené mastné kyseliny | 12 g |
Z toho cukry | 0 g |
Proteíny | 0 g |
Soli | 0 g |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.