Zopár tipov, ako si užiť konope

Kúpili ste si konopné semienko alebo konopný proteín?

Tak tu sú tieto typy práve pre Vás: 

  1.  Konopné semienko nelúpané BIO

 Konopné nelúpané semienko je taký zabalený zázrak. Avšak aby sme lepšie strávili jeho obal - výživnú šupku, odporúčame:

  • Opražiť semienko do zlatista na sucho na panvici. Výborná pochúťka na mlsanie a aj posyp.
  • Nechať semienko cez noc namočené vo vode. Ráno vodu trochu zliať a doplniť čerstvou. Tyčovým mixérom rozmixovať, precediť cez jemné plátno a pridať trocha morskej soli a kvapku konopného oleja. Získate super výživné KONOPNÉ MLIEKO.

 

  1. Konopné semienko lúpané

 Konopné semienko lúpané má jemnú orieškovú chuť a je veľmi dobre stráviteľné.

  • Skvelo sa hodí do zeleninových šalátov a na posyp krémových polievok.
  • Úžasné je do jogurtov, na posyp dezertov.
  • Nechať semienko cez noc namočené vo vode. Ráno vodu trochu zliať a doplniť čerstvou. Tyčovým mixérom rozmixovať, precediť cez jemné plátno a pridať trocha morskej soli a kvapku konopného oleja. Získate super výživné KONOPNÉ MLIEKO. Mlieko z lúpaných semienok je vhodné i pre batoľaťa.

 

  1. Konopný proteín

 Jednoducho zmixovať s rastlinným mliekom a banánom a so všetkým, čo vám chutí (čučoriedky, avokádo, mango, kokos, kakao...).

  • Pridať proteín do pečenia cca 10% - buchty, koláče, sušienky, tyčinky, palacinky.
  • Urobiť si konopný hummus - nátierku na slano.

 

Recept: Potrebujeme hrnček uvareného cíceru alebo cícer v konzerve, 2 lyžičky tahini- sezamovej pasty, 2 lyžice konopného oleja. Všetko dáme do mixéru a rozmixujeme na pastu, ktorú pokvapkáme citrónovou šťavou (balsamicum), dochutíme morskou soľou a korením. Namažeme na chleba či bagetu, posypeme lúpaným konopným semienkom a zjeme :-).

Tento web používa súbory cookie. Ďalším prechádzaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií tu.